Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Nadam se da će krenuti realizacija projekata kroz sredstva Europskih fondova

Nadam se da će krenuti realizacija projekata kroz sredstva Europskih fondova

Županijski proračun manji za 7% nego ove godine

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1276

Desetu po redu sjednicu Županijske skupštine u ovom sazivu najavio je danas župan Tomašević. Najvažnija točka dnevnog reda je svakako proračun za 2015. godinu.

On će biti za 7% manji u odnosu na ovu godinu, u iznosu od 83,3 milijuna ili šest milijuna kuna manje.

Osnovni razlozi smanjena proračuna su smanjenje prihoda od poreza na dohodak u iznosu od 1,4 milijuna kuna, dva milijuna kuna manje iz redovne i tekuće pomoći te dva milijuna kuna sredstava od Hrvatskih voda za navodnjavanje.

Vlada je umanjila sredstva županijama i za financiranje djelatnika koji se nalaze u Odjelu graditeljstva, što je udarac na proračun od 750 tisuća kuna.

00:27 Tomašević o plaćama

Proračun nije diran samo u dvije stavke, a to su potpora poljoprivredi i potpora radu udruga hrvatskih branitelja. Iz proračuna će biti isplaćeno 2,5 milijuna kuna obveza za financiranje školskih sportskih dvorana u Pleternici i Velikoj, a u tijeku je priprema projekta za izgradnju dvorane Gimnazije. Na teret kredita za obveze iz prošlosti i ove godine će biti isplaćeno 4,6 milijuna kuna.

00:36 Tomašević o Vladi

rekao je Tomašević. Sjednica Skupštine je sutra s početkom u 16 sati.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?