Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Pomoćnica ministrice kulture posjetila glazbenu školu i knjižnicu

Pomoćnica ministrice kulture posjetila glazbenu školu i knjižnicu

Šaban se odazvala pozivu gradske vijećnice Tamare Puač i GO HNS-a Požega

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1775

Na poziv gradske vijećnice Tamare Puač i Gradske organizacije HNS-a Požega, grad je danas posjetila pomoćnica ministrice kulture Sanja Šaban.

Ona je u društvu Puač i predsjednika Gradske organizacije Damira Kovačevića posjetila novu Glazbenu školu te Gradsku knjižnicu i čitaonicu, koja je u poodmakloj fazi radova novog odjela.

Ministarstvo je od 2008. u investicije na knjižnicu uložilo gotovo 9 milijuna kuna, a oko tri milijuna u knjižnični fond, izjavila je pomoćnica ministrice, koja se osvrnula i na neprihvaćenu Odluku o spomeničkoj renti, gdje je zakonom jasno definirano tko može biti izuzet od plaćanja.

00:18 Sanja Šaban

Gradsko vijeće je stoga i donijelo novu odluku, prema kojoj će ciljane skupine plaćati minimalnu spomeničku rentu od jedne kune po metru kvadratnom.

Ravnateljica knjižnice Aleksandra Pavlović sretna je što je pomoćnica ministrice vidjela u kakvih uvjetima rade sada i kako će to izgledati nakon dovršetka. U ovoj godini u knjižnicu je uloženo gotovo 2 milijuna kuna.

00:16 Aleksandra Pavlović

rekla je ravnateljica Pavlović, koja je goste provela kroz odjel knjižnice u izgradnji.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?