Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Novi dio Knjižnice u funkciji sljedeće godine

Na radove do danas utrošeno više od 10 milijuna kuna.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1159

Nova Gradska knjižnica i čitaonica postat će impresivno moderno zdanje. S dogradnjom novog dijela započelo se još 2006. godine, a do sada je na radove utrošeno oko 10,5 milijuna kuna. Ove godine je iz gradskog proračuna izdvojeno pola milijuna, dok je 1,1 milijuna kuna realizirano putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Novi dio knjižnice trebao bi biti dovršen i napokon pušten u korištenje iduće godine, rekao je danas prilikom obilaska radova gradonačelnik. Neferovića smeta što iz gradskog proračuna za Knjižnicu u 2012. i 2013. godini nije izdvojeno niti kune.

00:15 Vedran Neferović

Nakon dovršetka aktualnih radova, slijedi obnova starog dijela knjižnice, te će cjelokupni radovi u konačnici koštati oko 15 milijuna kuna.

Na čemu se trenutno radi, objasnila je pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Jasminka Vodinelić.

00:27 Jasminka Vodinelić

Prostor bi trebao služiti ne samo za potrebe knjižnice nego i za događanja poput predstava, tribina, promocija i različitih druženja. Uređenjem novog dijela dobit će se oko 600 kvadratnih metara dodatnog prostora, napominje Vodinelić.

Nakon obilaska radova održano je predavanje o projektu„Bibliobusna služba u Požeško-slavonskoj županiji“, koji je priložen razvojnim strategijama Grada Požege i Županije, čije su izrade u tijeku.

Djelatnici knjižnice Mirjana Franculić, Vlasta Peći – Marčetić i Branko Šimunović govorili su o podacima, planovima i strategijama projekta, a predavanju su bili nazočni i predstavnici Županije, gradova Požege i Pleternice te općine Velika.

00:26 Mirjana Franculić

rekla je Mirjana Franculić. Druga opcija je nabavka bibliobusa putem donacije iz bogatijih zemalja, što je bio primjer u nekoliko knjižnica u Hrvatskoj. Države poput Danske odriču se svojih bibliobusa, jer grade stacionirane knjižnice i u manjim gradovima, ističe Franculić.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?