Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Po peti put od svibnja Trenkovo je pod vodom

Po peti put od svibnja Trenkovo je pod vodom

Načelnik Boban odgovornima smatra Hrvatske vode.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1701

Izvanrednu konferenciju za medije održao je jutros načelnik općine Velika
Vlado Boban, nakon što se zbog obilnih kiša u Trenkovu ponovno noćas izlila Veličanka i po peti put od svibnja poplavila ovo naselje.

Boban je ljut i ogorčen na Hrvatske vode, jer kako kaže nisu obavile svoj posao:

00:24 Boban proziva Hrvatske vode

Rekao je Boban i naglasio kako su na problem ukazivali, no iz Hrvatskih voda nitko nije reagirao, nego su im odgovorili kako za te radove nisu planirana financijska sredstva.
„Nije bilo potrebno utrošiti nikakva ogromna sredstva, trebalo je samo očistiti korita Veličanke u dužini 200 do 300 metara", smatra Boban:

00:33 Boban o rješavanju problema

Ističe Boban i još jednom napominje kako se sve moglo spriječiti minimalnim sredstvima ali, kako kaže, ovaj put neće sve stati na tome:

00:17 Boban najavljuje tužbu

I današnjom poplavom nastala je velika šteta na poljoprivrednim usjevima i imovini, no Trenkovčani smatraju kako tu nije kraj njihovih problema.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?