Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Požeška biskupija dodijelila 106 stipendija

Pola milijuna kuna osigurano za stipendiste u ovoj školskoj godini

Autor: Požeška biskupija/RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 2927

U dvorani blaženog Alojzija Stepinca u sklopu Biskupskog doma u Požegi, biskup Antun Škvorčević i ravnatelj Biskupijskog Caritasa i Zaklade za učenike i studente Goran Lukić, susreli su se u subotu s učenicima i studentima kojima je dodijeljena stipendija Požeške biskupije u školskoj 2014./2015. godini.

Na početku susreta biskup je pozdravio okupljene i kazao kako Požeška biskupija o nekim većim blagdanima nastoji očitovati svoju osjetljivost za čovjeka te već tradicionalno svake godine o svetkovini sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške Katedrale dodjeljuje novčanu pomoć učenicima i studentima iz fonda oblikovanoga najvećim dijelom od biskupijskih proračunskih sredstava.

Biskup je kazao da je Zaklada Požeške biskupije za učenike i studente primila 150 zamolbi, da je Biskupija iz svojih sredstava izdvojila 400 tisuća kuna, čime za osamdesetero učenika i studenata može osigurati stipendije. Tome treba pribrojiti još sedamnaestoricu srednjoškolaca koje stipendira u Kolegiju Požeške biskupije i nekoliko nagradnih stipendija najboljim maturantima u svojim školama, čime se ukupno pomaže 106 učenika i studenata u konačnom iznosu od oko 500 tisuća kuna.  Nakon molitve, biskup je na sve okupljene zazvao Božji blagoslov te stipendijantima zaželio  uspjeh u njihovom školovanju.

Ravnatelj Caritasa Požeške biskupije i voditelj Zaklade Goran Lukić potpisao je zatim ugovore sa stipendijantima po kojima će oni mjesečno na svoj tekući račun ili preko svojih župa primati odobreni iznos.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?