Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

SDP: Lucić je najsiromašniji Saborski zastupnik

SDP: Lucić je najsiromašniji Saborski zastupnik

Ronko: Lucić iznosi neistine

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1436

Županijski SDP danas je održao konferenciju za medije, na kojoj su se osvrnuli na prošlotjedne istupe čelništva HDZ-a naše županije. Predsjednik županijske organizacije SDP-a Zdravko Ronko kaže da je Franjo Lucić iznio niz neistina i objeda prema Vladi a ponajprije ministru Liniću.

00:16 Zdravko Ronko

Kako bi osporio Lucićeve tvrdje kako 50% poduzetnika naše županije više ne funkcionira, Ronko je naveo kako je u posljednje dvije i pol godine broj obrtnika smanjen za sedamdeset i devet. No razlog smanjenja je odlazak u mirovinu, promjena statusa i oblika ili preseljenje u druge županije. „Mi nemamo uništenog obrtnika na području Požeško-slavonske županije“, rekao je Ronko. Dodaje kako je u posljednje dvije i pol godine prema Državnom zavodu za statistiku broj trgovačkih društava na području naše županije porastao za stotinu, što je 15% više. Što se tiče proračunskog deficita, za koji Ronko kaže da je u iznosu od 13 milijardi, on je nastao jer se pokušalo rasteretiti gospodarstvo. Milijarde kuna prihoda koštat će nas članstvo u Europskoj uniji.

Zdravko Ronko Zdravko Ronko — Copyright: RVA
00:31 Zdravko Ronko

Na tvrdnje Franje Lucića da se nad njim iživljava Porezna uprava i Vlada Republike Hrvatske osvrnuo se Vicko Njavro. „Franjo Lucić sve svoje tvrke odveo je u programirani stečaj i preko njih pokupio sve što se u povoljnoj političkoj klimi dalo pokupiti“, kaže Njavro.

Vicko Njavro Vicko Njavro — Copyright: RVA

00:14 Vicko Njavro

Lucićeve tvrtke ostale su dužne radnicima 2,1 milijun kuna, Hrvatskim šumama 15,7 milijuna kuna, bankama i Fondovima 52 milijuna kuna, Ministarstvu financija 6,6 milijuna – sveukupno oko osamdeset milijuna kuna.

00:22 Vicko Njavro

„Na navedenim službama je da pokupe i sve one koji su to omogućili i koji sad šute, a zna se i zašto. Kumovi i stranački kolege trebali bi sada propjevati“, dodao je Njavro. Ivan Čolak osvrnuo se na imovinu Franje Lucića.

Ivan Čolak Ivan Čolak — Copyright: RVA

00:28 Ivan Čolak

Jednu pravomoćnu presudu tvrtka Franje Lucića ima protiv grada Požege, na osnovu spora iz davne 2000. godine, prema kojemu Grad Požega mora isplatiti 1,7 milijuna kuna.  „No ta presuda nema veze sa mnom, kao ni razne optužbe da sabotiram rad nove Gradske vlasti. Od gradonačelnika Neferovića i dalje očekujem ispriku“, rekao je na kraju Zdravko Ronko.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?