Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Proglašeni najčitatelji Požeške knjižnice za 2013. godinu

Proglašeni najčitatelji Požeške knjižnice za 2013. godinu

Već dugi niz godina Gradska knjižnica i čitaonica Požega nagrađuje svoje najvjernije čitatelje

Autor: Mirna Šimunović
Fotografija: Mirna Šimunović
Datum:
Broj pregleda: 1416

U svrhu populariziranja knjige i čitanja ove su godine nagrađeni čitači u deset kategorija pa je tako kao najmlađa čitateljica nagrađena trogodišnja Petra Pribičević iz Požege, a nagradu joj je uručio gradonačelnik Vedran Neferović.

Katja Kožić nagrađena je u kategoriji predškolskog uzrasta, a iz nižih razreda Ana Gotovac, učenica 4. razreda OŠ Antuna Kanižlića. U kategoriji viših razreda nagrada je pripala Martini Bubanj, učenici 6. razreda OŠ Julija Kempfa.

Čitanje je jedna od kvalitetnijih navika koja upotpunjuje budući život, a dokaz za to je nagrada za najčitatelje odraslog odijela koji je izabrao pet čitatelja u 2013. godini. To su Jasminka Antunović iz Požege, Violeta Lubar iz Jakšića, Mihaela Majin iz Požege, Dražen Rekaš iz Eminovaca i Mirjana Seifert iz Brestovca.

Najčitatelj novina i časopisa studijskog odjela i čitaonice je Valentin Orišković iz Skenderovaca, a najslušatelji Glazbenog odjela su Sandi Prpić iz Požege i Branislav Stojaković iz Vidovaca. Za suradnju s kulturnim i pedagoškim ustanovama nagradu je dobila Katolička osnovna škola.

Kategorija koja naglašava ulogu obitelji u poticanju čitanja i ljubavi prema knjizi – nagrada za najvjerniju obitelj, dodijeljena je obitelji Knezović, čiju su svi članovi vjerni korisnici knjižnice. U ime supruga Damira i svoje troje djece, Petre, Mihaele i Lukasa, zahvalila se Ksenija Knezović.

-  Počašćena sam što smijem biti u ovom prekrasnom odabranom društvu. Svi koji smo u ovoj prostoriji ljudi smo različitih zanimanja, dobi i životnih priča, a ono što nas zapravo veže je ta ljubav prema pisanoj riječi  koja je jedna od ljubavi koje se protežu za cijeli život – rekla je Ksenija Knezović, zahvalivši se svim djelatnicima Gradske knjižnice i čitaonice na njihovom predanom radu.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?