Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Najavljene teme 4. sjednice županijske Skupštine

Najavljene teme 4. sjednice županijske Skupštine

Smanjenje plaća dužnosnicima i zaposlenicima za 10%.

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1497

Po prvi puta, konferenciju za medije pred sjednicu Skupštine Požeško-slavonske županije održali su danas župan Alojz Tomašević te njegovi zamjenici Željko Jakopović i Ferdinand Troha. Glavna točka dnevnog reda sutrašnje sjednice je usvajanje proračuna za 2014. godinu, pa je na početku konferencije župan Tomašević iznio osnovne podatke o proračunu za iduću godinu.

Planirani prihodi su 99,4 milijuna kuna, što je za 8,4% manje nego ove godine dok su rashodi 89,4 milijuna kuna, tj. 7 milijuna kuna manje nego ove godine. Četiri dužnosnika – župan i tri zamjenika će imati smanjene plaće za 10%, kao i svi djelatnici i ustanove kojima je Županija osnivač.

„Time želimo poslati poruku stanovnicima županije da suosjećamo s krizom koja je pogodila stanovništvo“, rekao je župan. Rashodi će se smanjivati na većini kategorija, osim jedne.

00:20 Alojz Tomašević

rekao je župan Tomašević. Zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović osvrnuo se na dio proračuna koji se tiče poljoprivrede. Rekao je kako će Županija i iduće godine subvencionirati razne projekte dok je novost subvencioniranje kamata za nove projekte u radno intenzivnim kulturama. Time žele poslati poruku svima koji žele ulagati da imaju potporu Županije.

00:23 Jakopović o kamatama

Drugi projekt je poticanje razvoja i uzgoja crne slavonske svinje, za što je potrebno genetski identificirati sva grla na području županije.

00:23 Jakopović o svinjama

rekao je Jakopović. Zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha najavio je za sutrašnju skupštinu dvije točke dnevnog reda koje se tiču njegovog odjela. Iznosi za javne potrebe su nešto niži nego ove godine, a važno je istaknuti da dolazi do izmjene pravilnika o izmjeni i dopuni o socijalnoj skrbi. Zamolbe će se ubuduće rješavati po žurnom postupku, kad situacija tako nalaže.

00:24 Ferdinand Troha

izjavio je Troha. Četvrta sjednica Skupštine Požeško – slavonske županije započinje sutra u 15 sati.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?