Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

DOZNAJEMO: Povjerenstvo odlučuje da li Grad mora Tekiji platiti radove na Groblju Krista Kralja

DOZNAJEMO: Povjerenstvo odlučuje da li Grad mora Tekiji platiti radove na Groblju Krista Kralja

Kolić: Grad treba platiti prema Zaključku; Neferović: Ne plaćamo ništa bez Ugovora.

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Grad Požega
Datum:
Broj pregleda: 1746

U utorak je konferenciju za medije održao gradonačelnik Neferović na kojoj je rekao da su radovi na Groblju Krista Kralja rađeni bez ugovora i nadzora a da će vrijeme pokazati kako će se Tekija naplatiti. U pitanju je 1,14 milijuna kuna. „Nećemo ih platiti, nek' se gospoda iz Tekije nađu s Ronkom i dogovore kako će se naplatit“, rekao je Neferović.

Tekija je račune za radove poslala u lipnju,a Grad ih je vratio natrag.

Danas smo došli do direktora Tekije Ante Kolića koji nam je rekao kako su radove obavili prema Zaključku Grada Požege od 07. ožujka ove godine, u kojemu se daje suglasnost Tekiji d.o.o. za izvođenje radova na Groblju Krista Kralja. Zaključak je potpisao tadašnji gradonačelnik Zdravko Ronko.

Tu se navode radovi od izvedbe podnožja centralnog križa, izgradnja i postavljanje rasvjete, hortikulturno uređenje i izgradnja prometnice do centralnog križa. Troškovi tih radova bili su oko milijun kuna.

Kako kaže Kolić, oni su proveli javnu nabavu a dio radova odradili vlastitim snagama. Radove su nadzirali nadležni  inženjeri te sam projektant koji je projektirao Groblje, a izvedeni su u skladu s propisima, što se i građani mogu uvjeriti.

No, ugovora nema:

00:21 Kolić o ugovoru

Po nama je dovoljan i Zaključak, kaže Kolić, i nije ništa sporno da Grad treba platiti radove.

00:18 Kolić o Zaključku

Sa samim križem, kojeg je izradila tvrtka Toman d.o.o., Tekija nema ništa. Križ veličine gotovo deset metara, od nehrđajućeg čelika i obložen 23-karatnom pozlatom, bio je predmet javne nabave Grada Požege u ožujku ove godine a procijenjena vrijednost iznosila je 170 tisuća kuna bez PDV.

Prema riječima Ante Kolića, a što dosad nismo znali, Gradonačelnik je formirao povjerenstvo koje će spor ocijeniti i dati svoje mišljenje.

00:08 Kolić o povjerenstvu

Kolić je očekivao da će se ugovor potpisati no rokovi su bili kratki.

- Bilo bi idealno da je ugovor potpisan, ali prema našem stavu, dovoljan je bio i Zaključak o davanju suglasnosti za izvođenje radova, kaže Kolić.

Gradonačelnik nam je potvrdio da povjerenstvo postoji a njihov stav se može očekivati uskoro.

Mišljenje povjerenstva nije obvezujuće a Neferović  i dalje smatra da nisu obvezni platiti bez pisanog Ugovora.

- Bez ugovora ne želim plaćati usmeno ugovorene radove. Smatram da je Grad morao svoje obveze prema Tekiji definirati pisanim Ugovorom. Nitko me ne može uvjeriti da se 1.14 milijuna kuna može platiti a da nitko iz Grada ne zna kakvi radovi trebaju biti izvršeni. Tko garantira da radovi nisu precijenjeni i da nema kriminalnih radnji?, pita na kraju Neferović.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?