Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Odgođena rasprava o rebalansu proračuna Kutjeva

Odgođena rasprava o rebalansu proračuna Kutjeva

Burna 4. sjednica Gradskog vijeća Kutjeva.

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Grad Kutjevo
Datum:
Broj pregleda: 1411

Zanimljiva sjednica Gradskog vijeća Kutjeva održana je sinoć. Četvrta po redu u novom sazivu, imala je na dnevnom redu Izvješća o izvršenju proračuna Grada Kutjeva za razdoblje od 01. do 30. rujna s iskazom pojedinačnih obveza Grada prema isporučiteljima usluga i radova te kreditima i rebalans proračuna za 2013.g.

Ivica Ribičić, predsjednik Kluba vijećnika HDSSB, HDZ, HSS, HSP AS i Nezavisne liste Ante Pavkovića  dao  je prijedlog koji je i usvojen da se te točke skinu sa dnevnog reda i odgode za sljedeću sjednicu  jer vijećnici u materijalima za sjednicu nisu dobili potpunu dokumentaciju pa ne mogu raspravljati i donositi pravovaljane odluke.  S njim se je složio i Željko Jambrek (HSP) koji je zatražio da se za sljedeću sjednicu pripreme papiri s točnim iznosima zaduženja Grada, ostvarenjem proračuna, svim odrađenim investicijama i kreditima koje grad ima.

Nakon prigovora  iz SDP-a, predsjednica Gradskog vijeća Josipa Miličević odgovorila je da Gradskog vijeće neće raspravljati o izvršenju proračuna i rebalansu za 2013.g. dok ne bude imalo na uvid potpuno financijsko stanje Grada, a da dnevni red sjednice slaže zajedno sa gradonačelnikom nakon čega  Upravni odjel treba pripremiti materijale, što se nije dogodilo i što se ponavlja u više navrata.

Na sjednici je usvojen prijedlog  Odluke o  ustrojstvu i djelokrugu gradske uprave Grada Kutjeva i prijedlog Pravilnika o ocjenjivanju službenika i namještenika, oko čega je također bilo žestoke rasprave jer u obrazloženju  prijedloga  stoji da je donošenje ovih Odluka naložila Upravna inspekcija Ministarstva uprave u Zapisniku o provedenom posrednom  inspekcijskom nadzoru nad radom i aktima Grada Kutjeva zbog neusklađenosti sa važećim propisima.  Vijećnici su zamjerili što u materijalima za ove točke dnevnog reda nisu dobili  Zapisnik o provedenom nadzoru.

Na sjednici je prihvaćen prijedlog podjele Društva Tekija d.o.o. za obavljanje komunalne djelatnosti kojim se odobrava podjela društva i to odvajanje s osnivanjem. Sljedeća  sjednica se očekuje već početkom prosinca.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?