Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Biskup Škvorčević: Na referendumu glasujte "za"

Biskup Škvorčević: Na referendumu glasujte "za"

U Požegi održana Skupština biskupa Đakovačko-osječke crkvene pokrajine

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1769

Po prvi puta, Skupština biskupa Đakovačko-osječke crkvene pokrajine održana je danas u Požegi. Osim domaćeg biskupa Antuna Škvorčevića sudjelovali su đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, đakovačko osječki nadbiskup u miru Marin Srakić te srijemski biskup Đuro Gašparović.

Biskup Škvorčević se osvrnuo na predstojeći referendum. Smatra da demokracija podrazumijeva dijalog.

00:35 Biskup Škvorčević

Najviše državne razine obezvrjeđuju i ponižavaju narod. Treba poštivati svakoga i promicati dijalog. Biskup Škvorčević smatra da se nikome ne umanjuju prava. Vrijednost braka i obitelji je takve naravi da je dostojno da kao vrijednost bude ugrađena u hrvatski Ustav. Time nikome nije oduzeo bilo kakvo pravo, kaže biskup Škvorčević. S njegovim stavom slaže se i Hrvatska biskupska konferencija, koja je danas odaslala poziv vjernicima da izađu na referendum i zaokruže – za.

Nadbiskup Hranić je objavio da je naša crkvena pokrajina prije nekoliko dana dobila suglasnost za osnivanje međubiskupijskog suda prvoga stupnja. Time će se rasteretiti sud Zagrebačke nadbiskupije.

00:22 Biskup Hranić

Biskupi su nakon susreta s novinarima nastavili sastanak iza zatvorenih vrata.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?