Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Zlatne žice Slavonije se vraćaju u Požegu

Zlatne žice Slavonije se vraćaju u Požegu

Na 3. sjednici Gradskog vijeća i izmjena GUP-a, izvješće Tekije te još petnaestak raznih točaka.

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: ZŽS?
Datum:
Broj pregleda: 2402

Dugo najavljivana 3. sjednica Gradskog vijeća Požege u novom sazivu bit će održana u četvrtak 21. studenog.

 

Na Dnevnom redu naći će se dvadesetak točaka, od kojih će neke zasigurno pobuditi interes javnosti.

 

Nije tajna da se planira ići u izmjenu Generalnog urbanističkog plana, ponajprije zbog iskazanih potreba gospodarskih subjekata. Tako će se na dnevnom redu naći izmjena plana za područje zone u Industrijskoj ulici u Požegi te za područje naselja Alaginci. Prema neslužbenim informacijama, već postoji zainteresirani investitor koji bi napravio proizvodnju u Industrijskoj ulici, a za što su potrebni preduvjeti poput izmjena GUP-a.

Mijenjat će se i Statut grada. Nakon dvije godine, tamburaški festival vraća staro ime i ponovno postaje „Zlatne žice Slavonije“, umjesto imena „Glazbeni festival Slavonije“. Do promjene je došlo nakon pravne zavrzlame između Grada Požege s Glazbenim društvom Zlatne žice.

No, to nije sve. Postoji inicijativa da se uz tamburaški festival organizira višednevna manifestacija, te da se osim Zlatnih žice Slavonije, priredi program za publiku različitih interesa. Tako bi jedna večer bila MC/DJ fest za mlađu populaciju, zatim Večer mode, Večer plesa te još neke dodatne aktivnosti a sve bi potrajalo cijeli tjedan. Kao potencijalno ime cjelokupne manifestacije spominje se Aurea fest.

Na stolu vijećnika napokon će se naći i izvješće o poslovanju Tekije. Možda će od samog izvješća, vjerojatno pozitivnog, zanimljivija tema biti restrukturiranje Tekije, koje se mora provesti do kraja godine.

Europska unija nalaže da vodoopskrba i odvodnja moraju biti odvojeni od ostalih djelatnosti, kako bi se mogla koristiti sredstva iz EU fondova. Stoga se osniva nova tvrtka, vjerojatno Komunalac d.o.o., u koju će biti prenesene sve ostale djelatnosti: odvoz smeća, grijanje, zimska služba, groblje, upravljanje stanovima i sve ostale službe pod ingerencijom Tekije d.o.o.

Nema sumnje kako će i aktualni sat vijećničkih pitanja biti bogat, kao što je to bio slučaj na prošloj maratonskoj sjednici, a odjeci nakon sjednice Gradskog vijeća mogli bi potrajati do prosinca, kad se bude usvajao rebalans ovogodišnjeg i prijedlog proračuna za 2014. godinu.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?